Asunto- ja kiinteistö­kauppariidat

Asunto- ja kiinteistökauppariidat

Asunto- ja kiinteistökauppariidat ovat valitettavan yleisiä. Tyypillisesti ostaja uskoo myyjän huijanneen häntä ja myyjä ajattelee ostajan vain katuvan tai yrittävän rahastaa. Joskus tämä voi pitää paikkansa, mutta yleensä kyse on vain virheestä, josta kumpikaan ei kauppaa tehdessään tiennyt. Lain mukaan myyjä ei saa hyötyä piilevästä virheestä. Ostaja puolestaan ei saa hyvitystä ongelmasta, joka on ennen kauppaa ollut hänen tiedossaan tai joka olisi pitänyt havaita. Tämän vuoksi perusteellisen kuntoarvion teettäminen ennen kauppaa olisi aina paikallaan. Monet ongelmat voidaan välttää myös jo oikein laaditulla kauppakirjalla.

Kaupan osapuolesta riippumatta on tärkeää, että asiantuntijat otetaan mukaan asian selvittämiseen heti ongelmien ilmettyä. Ostajan tulee reklamoida riittävän ajoissa ja lain määräämin tavoin. Myyjän pitää päästä mukaan tehtäviin selvityksiin ja ilmaista oma kantansa väitettyihin vaatimuksiin oikealla tavalla.

Asuntokauppariidoissa on usein kyse tavallisen ihmisen koko varallisuudesta ja suurista tunteista, ja ne ovat asiakkaalle hyvin raskaita ja kuormittavia. Oikeudenkäynnin lopputulos on harvoin täysin selvä. Tämän vuoksi sovinnon etsiminen osapuolten välisin neuvotteluin tai tuomioistuinsovittelun avulla on usein hyvä vaihtoehto. Jos sovinto ei ole mahdollinen, hoidamme asian luonnollisesti täysin palkein loppuun asti.

Varmistamme päämiehemme mahdollisuudet saada valtion maksamaa oikeusapua tai korvausta oikeudenkäyntikuluista vakuutusyhtiöltä. Emme peri korvausta alkuneuvottelusta, jos siinä todetaan, ettei asian hoitamista kannata jatkaa.

Lue lisää aiheesta:

Asunto-osakkeiden ja asuntokaupan digitalisaatio on alkanut

Liukkaat pihatiet ja katolta putoava lumi ja jää – kuka vastaa vahingosta?

Tarvitsetko palveluitamme?

Asiantuntijamme pitävät sinun oikeuksistasi kiinni