Yrityskaupat

Yrityskaupat

Jo yrityskauppaa suunniteltaessa asiantuntija-apu on paikallaan. Sekä myyjän että ostajan näkökulmasta vastuukysymykset ja verovaikutukset vaihtelevat riippuen siitä, onko kaupan kohteena liiketoiminta, yhtiöosuudet vai yhtiön osakekanta. Kaupan kohdetta voidaan joutua valmistelemaan myyntikuntoon erilaisin toimenpitein.

Aiesopimus, esisopimus, salassapitosopimus tai -sitoumus, due diligence, kilpailukielto, rekrytointikielto. Yrityskauppaa suunnittelevan pitäisi tuntea muun muassa kaikkien näiden tarve, käyttötarkoitus ja merkitys. Valitettavan usein näin ei kuitenkaan ole.

Kauppakirja voi olla pienissä kaupoissa hyvinkin yksinkertainen, mutta usein myyjän vakuutukset siitä, millainen kohde on, vastuunrajoitukset, maksujärjestelyt ja monet muut seikat vaativat laajemman sopimuksen.

Avustamme jatkuvasti sekä ostajia että myyjiä niin pienissä kuin hyvin suurissakin yrityskaupoissa kaikissa kauppaprosessin vaiheissa. Laadimme laadukkaita sopimuksia suomeksi ja englanniksi. Yrityksen arvonmääritykseen tarjoamme oman kokemuksemme ohella yhteistyökumppanimme asiantuntemuksen.

Lue lisää aiheesta:

Osakassopimus – milloin tarvitaan ja mitä voidaan sopia?

Toimistomme avusti kolmen joensuulaisen konepajan yhdistyessa EFM-Group-Oyksi

Tarvitsetko palveluitamme?

Asiantuntijamme pitävät sinun oikeuksistasi kiinni